julkort
Kolla in här för mer tips och ideér.
Lite nytt och påfyllnad i scrapbookinghörnan
Dessa väskor har återigen kommit in . rymmer mycket papper och det som är lite extra bra tycker jag är de "halva" fickor som är framtill somman kan ha papper som man har använt lite av . Pris 190:-
Julstjärnor, riktigt fina stora blommor. Pris 49:-
Knappar som är som peppearkaksfigurer. Jättesöta !!
Pris 33,50
Clearstamps med Svensk jultext , inte så lätt att få tag på .
Pris :123,50
Detta och lite till har kommit in så passa på att kom in och shoppa loss.
Amaryllisens tid är här .
När det gäller kruka så är den vanligaste röd ( orange souvereign) , men det finns många härliga färgkombinationer och storlekar på amaryllis .
Så unna dig själv en fin blomma som ståtligt står
med sina fina klockor länge hemma hos dig.
Tävling
Detta hittade jag på Reprints blogg.
Jättefint pris , har ni några frågor eller vill ha hjälp med att identifiera Reprints material som krävs för denna tävling så kan ni kommentera detta inlägget så svarar jag er där .......... Anna-Karin
*******************************************************
TÄVLING, TÄVLING, TÄVLING!!!
Välj en valfri rad på bingobrickan och använd materialet som står i raden ( lodrätt, vågrätt eller diagonalt! ) Alla 5 dekorationerna måste finnas med på ditt alster!
Cardstock och/eller mönstrat papper väljer du själv! Dock skall det vara produkter som finns i Reprints sortiment, ex Kaiserpapper, Graphic 45 & Websters Pages.
Stämpla gärna! Även stämplarna skall finnas i Reprints sortiment!
Fotografera ditt alster och maila in bild samt namn - och vilken rad du valt - till [email protected] Sista tävlingsdagen är 15 dec. kl.12.00!
Ju fler bidrag du skickar in, desto fler chanser att vinna!
Inskickade bidrag visas även i bloggen!
Lycka till!
Här kommer brickan:
Scrapbooking nyheter
Julkorten är räddade!!!!!
Vi har även fått in jättetjusiga papper
Här kommer lite smygtitt.
Kostar 10:- styck och dubbelsidiga som ni ser.
Vi har även fått in lite bling bling .
Denna gången i form av brads .
Har även fått in lite annorlunda brads som är nyckelhål och nycklar.
kom in och köp innan det tar slut .........
Julstämmning
Arrangör är Lions,Röda korset,Svensk Handel och Tibro kommun .
Vi kommer att finnas på torget och sälja dörrkransar,glögg och annat smått och gott .
Vi håller butiken stängd denna dag och välkomnar alla kunder fram till festligheterna på torget istället .
Här följer lite av programmet:
29 nov kl 14-18
Julmarknad i Tibro
Program:Traditionell Julmarknad
Ringlekar för barn
Tomtekortege
2009 års Snövit koras
Fiskdamm
Godis regn för barn
Musikunderhållning
Gissa grisens vikt
Barnens Tomteverkstad
Adventskaffe och hembakt
Kom och smaka på ICA´s Ris à la Malta
Julorkester
Julklappspyssel
Testade lite och ,visst gick det .
Jag köpte disktrasor utan tryck .
Jag stämplade dom med clear stämpeldyna på den släta sidan, strödde över rött embossingpulver och sedan värmde på med värmeblåsen. Har testat en och skjöljt den massa gånger , tryckt i en massa tvål och den såg lika fin ut ändå.
Stämpel kanske inte håller i evighet men det gör ju inte disktrasan heller.
Bra julklapp som inte kostar så mycket och roligt att designa sina egna disktrasor.
/Anna-Karin
Krans kurs!
Lördag börjar kursen 10.00 och på Onsdag 18.00
Kostnad 100:- plus material.
Anmälan sker på Blommans Frukt & Grönt tel 0504-10560
Svampar
Här kan du läsa om dem
Portabella
Agaricus bisporus
Portabella kommer ursprungligen från Italien och är en utvuxen champinjon, ca 10-12 cm i diameter. Den längre växttiden gör att den har en mer fyllig och aromatisk smak. Köttet är fast och torrt och förlorar inte lika mycket vätska vid tillagning som t ex champinjonen.
I bl a USA har Portabella en stor marknad. Den äts tillagad, inte rå, i t ex såser, stuvningar, pastarätter eller fylld och gratinerad i ugnen.
Förvaras i papperspåse i kylskåp.
Odlas i Sverige, men importeras även från bl a Holland.
Ostronskivling
Pleurotus ostreatus
Den grupp av svamp som ostronskivling tillhör finns vitt utbredd över stora delar av världen. Ostronskivlingarna är stora och köttiga, foten är kort. På undersidan av hatten finns rikligt med längsgående lameller och mellan dem bildas färglösa sporer. Hatten har ostronliknande form, den är öppen och kanterna bör vara böjda nedåt. Alla ostronskivlingar växer på ved eller halm, nu ofta i odlingar.
Ostronskivling har kraftigare smak än champinjon. Hela svampen är ätlig. Roten putsas och svampen borstas eller sköljs under rinnande vatten. Den används som annan svamp.
Förvaras kallt, 0-4°.
Vi har tillgång till ostronskivling hela året, svensk eller importerad.
Champinjon
Agaricus bisporus
Champinjonen finns vild i skog och mark. På 1700-talet började man i Frankrike odla champinjoner. Numera odlas de över hela världen och är den mest utbredda svampen.
Det finns champinjoner hela året, svenska och importerade från bl a Danmark, Holland och Polen.
Man äter både den knubbiga vita hatten och foten. Smaken är mild och fint aromatisk. Champinjoner är goda att steka i smör eller i olja tillsammans med lök och andra grönsaker. Champinjoner passar också bra i grytor, stuvningar och soppor. Om man skall använda råa champinjoner i sallad skall man skölja svampen väl, under rinnande vatten, innan den skivas och läggs i salladen.
Idag finns flera olika sorters champinjoner: vit sluten champinjon, vit öppen champinjon (kallas ibland gourmetchampinjon), brun sluten champinjon (kallas ibland kastanj- eller skogschampinjon) och brun öppen champinjon (kallas ibland Portabella eller Crimini som är något mindre) En champinjon behöver alltså inte vara vit och den kan vara stor eller liten. När hatten på champinjonen släpper från foten, så att lamellerna blir synliga, får champinjonen en mycket fyllig smak.
Champinjoner förvaras i kylskåp, +2-4°, gärna i papperspåse. Det gör inte så mycket om de torkar något, smaken finns kvar ändå.