Ingefärspäron
Ingredienser (4 portioner/st.)
1,5 kg |
|
5 cm |
|
1 liter |
|
8 dl |
|
1 st |
Gör så här
-
Skala och skiva ingefärsroten i tunna skivor och koka upp vattnet.
-
Lägg i ingefära och socker och koka under lock medan du skalar päronen.
-
Lägg dem i kallt vatten med saften av ½ pressad citron. Skrapa bort det yttersta lagret på stjälkarna som ska sitta kvar på päronen. Lägg de skalade päronen och ½ skivad citron i ingefärslagen.
-
Bli inte förskräckt om lagen är ingefärsstark, päronen blir inte lika starka..
-
Sjud under lock tills päronen börjar mjukna. Låt dem svalna i lagen.
-
Servera med lättvispad grädde.
-
Ingefärspäronen håller betydligt längre om du kokar ihop lagen (när frukten är färdigkokt), och blandar med 1 krm natriumbensoat.
-
Häll lagen över päronen och skruva genast på lock.
Serveringsförslag
Vispad grädde, glass
Kommentarer
Trackback