Ingefärspäron

 

Ingredienser (4 portioner/st.)



1,5 kg

päron

5 cm

färsk ingefärsrot

1 liter

vatten

8 dl

strösocker

1 st

citron

Gör så här

  1. Skala och skiva ingefärsroten i tunna skivor och koka upp vattnet.

  2. Lägg i ingefära och socker och koka under lock medan du skalar päronen.

  3. Lägg dem i kallt vatten med saften av ½ pressad citron. Skrapa bort det yttersta lagret på stjälkarna som ska sitta kvar på päronen. Lägg de skalade päronen och ½ skivad citron i ingefärslagen.

  4. Bli inte förskräckt om lagen är ingefärsstark, päronen blir inte lika starka..

  5. Sjud under lock tills päronen börjar mjukna. Låt dem svalna i lagen.

  6. Servera med lättvispad grädde.

  7. Ingefärspäronen håller betydligt längre om du kokar ihop lagen (när frukten är färdigkokt), och blandar med 1 krm natriumbensoat.

  8. Häll lagen över päronen och skruva genast på lock.

Serveringsförslag

Vispad grädde, glass

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0