Ingefärspäron

 

Ingredienser (4 portioner/st.)



1,5 kg

päron

5 cm

färsk ingefärsrot

1 liter

vatten

8 dl

strösocker

1 st

citron

Gör så här

  1. Skala och skiva ingefärsroten i tunna skivor och koka upp vattnet.

  2. Lägg i ingefära och socker och koka under lock medan du skalar päronen.

  3. Lägg dem i kallt vatten med saften av ½ pressad citron. Skrapa bort det yttersta lagret på stjälkarna som ska sitta kvar på päronen. Lägg de skalade päronen och ½ skivad citron i ingefärslagen.

  4. Bli inte förskräckt om lagen är ingefärsstark, päronen blir inte lika starka..

  5. Sjud under lock tills päronen börjar mjukna. Låt dem svalna i lagen.

  6. Servera med lättvispad grädde.

  7. Ingefärspäronen håller betydligt längre om du kokar ihop lagen (när frukten är färdigkokt), och blandar med 1 krm natriumbensoat.

  8. Häll lagen över päronen och skruva genast på lock.

Serveringsförslag

Vispad grädde, glass

 


Höst

Nu är väl hösten här ,,,, eller vad säger ni .
 Ialla fall så har höstens varor kommit .

Kryssantemum bollar i olika storlekar.




Prydnadspumpor i härliga former och färger



Lingon , det finns väl inget godare än egen gjord lingonsylt .




Svenska äpplen

Nu kommer alla härliga svenska sorter,Alice,Discovery,Transparant Blanche,
Aroma,July red mm mm mm


så njut utav höstens alla produkter .....

Välkommen till Blommans frukt och grönt
"Den lilla hemtrevliga butiken med det stora sortimentet"

RSS 2.0